Kuivatun juuren herätysohje
Tässä kuivatun juuren video-ohje.
Voit kuivattaa omaa hapanjuurta tai ostaa minulta kuivattua juurta menemällä ylävalikosta shoppiin ja valitsemalla sieltä Kotivara-hapanjuuren ostoskoriisi. Se säilyy satoja vuosia ja sen voi koska vain ottaa käyttöön.
Ruis- ja vehnäjuuri herätellään samalla tavalla, toisessa vain luonnollisesti jauhoina käytetään ruista ja toisessa vehnää. Jauhoina kannattaa käyttää luomua tai tuoretta jauhoa suoraan paikkakuntasi lähimyllyltä, mutta onnistut varmasti ihan kaupan perusjauhoillakin.
Jos juuri on ollut useita vuosia jo kuivattuna, saattaa se vaatia useamman ruokinnan, joten toista viimeisin ruokintavaihe niin kauan, kuin elämää alkaa näkymään. Ole kärsivällinen, tämä ei ole hätäisen ihmisen hommaa. Tärkeää on muistaa myös lämpö, juuri tykkää lämpimästä ja toimii parhaiten, kun se ruokinnan jälkeen on noin 25 asteisessa tilassa. Yli 42 asteen lämpötila ei saa mennä, muuten villihiivan kuolevat.