Juuren tehohoito

28.11.2022

Onko juuresi laiska tai nuori? Se saattaa tarvita tehohoidon eli aktiivista huomiotasi muutamia päiviä. 

Kerron nyt teille, mikä on minun ohjeeni juuren vehnäjuuren tehohoitoon.

Tehohoidossa juurta ruokitaan 3 kertaa päivässä; aamulla, päivällä/iltapäivällä ja illalla ainakin 3 päivän ajan. Ruokintojen välissä tulee olla  6-8 tuntia, jotta juuri ehtii aktivoitumaan eikä mene ähkyyn. 

1. ruokinta:

Ota juurta puhtaaseen purkkiin 30g, anna sille kädenlämpöistä vettä 30g ja 20g luomuvehnäjauhoa tai tuoretta vehnäjauhoa ja 10g täysjyvävehnäjauhoa tai täysjyväruisjauhoa. Sitten pieni nokare aitoa juoksevaa hunajaa, ihan semmonen pieni, minkä voi ottaa vaikka sekoitustikun kärjellä hunajapurkista ja sekoittaa suoraan juureen. Kansi tiputetaan purkin päälle, ei siis kierretä. Jätetään lämpimään paikkaan, 25 astetta on hyvä. Esim. Uuniin ja valo päälle ja uunin luukun väliin jotain ettei juuren tule liian kuuma. 

Tämä hunajaruokinta tehdään vain ensimmäisellä kertaa, sen jälkeen ruokinta 2. ohjeen mukaan. 

2. ruokinta 

ota purkista 50g juurta pois, lisää kädenlämpöistä vettä 30g ja 20g luomuvehnäjauhoa tai tuoretta vehnäjauhoa ja 10g täysjyvävehnäjauhoa tai täysjyväruisjauhoa.


Toista 2. ruokinta -kohta 3 x vuorokaudessa ainakin kolmen vuorokauden ajan. Näin juuresi toiminta tehostuu ja leivän tekeminen on moninverroin hauskempaa :)


#juurentehoruokinta #hapanjuuri #hapanjuurileivonta #vehnäjuuri